Ready to ditch the cake?

7.2.2014  /  posted in: Beauty  /  15 Comments

Who hasn’t seen the colourful Rimmel campaign featuring the gorgeous Georgia Jagger? Except my interest for the candyfloss decor and the pretty rock daughter dropping a cake, I couldn’t wait for the Stay Matte liquid mousse foundation to hit stores so that I could match it to my favourite face powder: the Rimmel Stay Matte powder. Fancy seeing what it looks like on my face, every day since I bought it? Well here you have it…

Wie heeft de kleurrijke campagne van Rimmel met de prachtige Georgia Jagger nu niet gezien? Behalve het heerlijke decor vol snoepkleurtjes en de mooie dochter van een rockicoon die achteloos een taart tegen de grond kwakt, kon ik ook niet wachten tot de Stay Matte liquid mousse foundation in de rekken lag zodat ik hem samen met mijn favoriete gezichtspoeder kon gebruiken: het Rimmel Stay Matte poeder. Benieuwd hoe het er samen uitziet op mijn gezicht, elke dag sinds deze in mijn badkamer aankwamen? Wel, hier komt’ie.

Rimmel Stay Matte / Candy and Treats

Rimmel Stay Matte mousse Foundation / Candy and Treats

The texture of this foundation is unlike anything I’ve tried before and is very well loved by my skin. When you apply the product, it’s like your gently pushing out the air and it blends very well with  my skin, even though it takes some time to work it in. I would highly suggest using your fingers for this one, to achieve a natural finish. My skin does not feel uncomfortable with this airy textured foundation on it and more importantly, it does not get shiny as quickly as it normally does. Behold, my bare face – my face with the mousse foundation – mousse foundation + powder.

De textuur van deze foundation heb ik nog nooit eerder gebruikt en mijn huid word er blij van. Als je het product aanbrengt, lijkt het net alsof je er nog met je vingers de lucht uitduwt en het wordt dan ook mooi door mijn huid opgenomen, hoewel je er wel eventjes mee bezig bent. Ik raad ten zeerste aan je vingers te gebruiken, om een natuurlijke finish te verkrijgen. Mijn huid voelt heel comfortabel aan onder deze luchtige textuur en wat nog belangrijker is, hij gaat niet zo snel blinken als anders. En dan nu, mijn gezicht zonder make-up – met de mousse foundation – met de foundation + poeder.

Rimmel Stay Matte mousse Foundation / Candy and Treats

Rimmel Stay Matte Mousse Foundation / Candy and Treats

Rimmel Stay Matte Mousse Foundation / Candy and Treats

As you can see, the foundation gives a medium to full coverage and makes my complexion almost completely even. Even though the foundation mattifies, it does not leave my face looking flat, dull and dead. On the contrary, my skin still looks like skin and with a little blush/highlighter action my ideal face look is quickly completed. The Stay Matte face powder gives the look some extra staying power but is not even needed in my opinion, although I always like to add my powder. I have it in both transparent as 003 natural and both do their job perfectly. I don’t even spot a big difference. The one downer would be that the transparent one tends to melt together in the pan, in a way that you don’t get powder pay-off after a while. Easily solved by loosening up the top layer with a spoolie but still. Now tell me, are you convinced? If you guys have other Rimmel recommendations, do shout, I have been on a Rimmel binge lately…

Zoals je ziet, heeft de foundation een medium tot goede dekking en maakt hij mijn huid bijna helemaal egaal. Hoewel de foundation een matterend effect heeft, laat hij mijn huid niet vlak en doods achter. Integendeel, mijn huid ziet er nog steeds normaal uit en met wat blush/highlighter erover is mijn ideale make-uplook snel bereikt. Het poeder van de lijn houdt je look nog wat langer op zijn plaats, maar is zelfs niet nodig vind ik. Ik heb het in transparant en 003 natural en die doen allebei hun werk heel goed, ik zie zelfs niet veel verschil. Het enige minpuntje is dat  het transparante poeder na een tijdje gaat samenklitten, zodat je er geen poeder meer vanaf krijgt. Makkelijk op te lossen door het bovenste laagje even los te maken met een wenkbrauwborsteltje maar toch… Zijn jullie overtuigd? Als jullie nog andere aanraders van Rimmel in jullie stash zitten hebben, deel ze zeker, ik ben de laatste tijd nogal Rimmel-koopziek…

Rimmel Stay Matte Mousse foundation – €9,99
Rimmel Stay Matte powder – €9,99

All my love,

Xx Liesbeth

 

15
  comments / leave one below
                                        Share on:
Facebook Twitter More...Tags: , , , ,